Wat leuk dat je op de over mij pagina bent beland!
Je bent hier ongetwijfeld gekomen omdat je meer over mij wilt weten. Ik deel graag mijn verhaal met je zodat je mij wat beter leert kennen, voeding heeft altijd al een belangrijke rol gehad in mijn leven.

Ik wil graag mijn verhaal met je delen over hoe voeding altijd al een belangrijke rol in mijn leven is geweest.

Vanaf kleins af aan heb ik altijd al allergieën gehad, hierdoor is het een flinke zoektocht geweest voor mijn ouders naar de juiste voeding. Gelukkig weet ik inmiddels wat ik wel en niet kan eten, maar ook bij mij gaat het nog wel eens mis.

Juist door deze zoektocht van mijn ouders ben ik de geschikte persoon om ook andere ouders te ondersteunen bij het kiezen van de juiste voeding.  Passie voor werken met kinderen en jongeren

Ik heb altijd al met kinderen en jongeren willen werken, op de havo wilde ik graag verloskundige worden. In Nederland is dit een loting studie waar je slechts 3 keer in je leven aan mee mag doen, na 2 keer afgewezen te worden op te weinig levenservaring heb ik besloten om verder te kijken naar andere opleidingen.
Sociaal pedagogisch hulpverlener en Voeding en Diëtetiek waren de grootste kanshebbers.

In 2010 ben ik gestart met de opleiding Voeding en Diëtetiek, omdat ik nog steeds een passie had voor het werken met kinderen en jongeren ben ik mij gaan specialiseren tot kinderdiëtist en kindercoach. Op deze manier kan ik niet alleen de kinderen maar ook het hele gezin ondersteunen bij al hun vragen rondom voeding en gezondheid.
 

Mijn eigen relatie met voeding

Vanwege mijn allergieën en de diagnose PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom) - die ik op mijn 22e kreeg heb ik altijd goed op mijn voeding moeten letten, de keuzes die ik maak voor gezonde voeding, mijn bewegingspatroon en alles wat er bij komt kijken. 

Zo vraagt PDS een heel persoonlijke aanpak - wat voor mij werkt, hoeft voor jou niet te werken, dat voeding een grote rol kan spelen bij PDS is wel duidelijk. 


Mijn eerste kennismaking met diëten en de diëtist: 

In de eerste klas van de middelbare school heb ik samen met een vriendinnetje een werkstuk gemaakt over voeding en diëten, we waren beiden erg geïnteresseerd hierin en zijn ons er in gaan verdiepen. We hebben ons erover verbaasd hoe veel verschillende diëten er toen al waren, ruim 15 jaar geleden al. In de loop der jaren zijn er alleen maar meer bij gekomen. Ik kan me goed voorstellen dat je daarom door de vele diëten en informatie niet meer weet waar je goed aan doet.

Zelf naar de diëtist:

Als kind zijnde, maar ook op latere leeftijd ben ik regelmatig in aanraking gekomen met de (kinder)diëtist, eerst vooral voor mijn allergieën en later voornamelijk voor mijn darmen.  

Ik vond het altijd heel spannend om naar de diëtist te gaan, vertelde mijn moeder. De gesprekken waren heel serieus en waren vooral gericht op de begeleiding van mijn ouders. Ik zat er bij en keek ernaar.  

Een kinderdiëtist die eigenlijk de kinderen helemaal niet betrekt in het gesprek… best bijzonder vind ik. Ik had zelf veel meer gehad aan een lieve enthousiaste diëtist die samen met mij ging werken aan mijn voeding in plaats van enkel zeggen wat ik niet mag. Niet dat mijn diëtisten vroeger niet lief waren, ik vond ze als klein meisje alleen maar veel te streng. En daarom was het ook veel te spannend om er heen te gaan.

 

Met een glimlach naar de kinderdiëtist 

Al mijn eigen ervaringen en kennis zijn voeding geweest voor mijn eigen stijl als kinderdiëtist. Zo vind ik het belangrijk dat zowel de kinderen als de ouders - ongeacht de hulpvraag - zich op hun gemak en serieus genomen voelen. Uiteraard streef ik er naar om die lieve enthousiaste kinderdiëtist te zijn die ik vroeger zelf graag als klein meisje had gehad. Dat kinderen het niet meer spannend vinden maar met een prettig gevoel naar mij toe komen, alles kunnen en mogen vertellen en als ze ook nog de praktijk uitlopen met een lach op hun gezicht is mijn dag weer helemaal goed!

Zoals je hebt kunnen lezen heb ik de benodigde kennis en ervaring om jou te kunnen helpen bij je hulpvraag. Als kinderdiëtist en kindercoach help ik gezinnen en hun kinderen in mijn praktijk door middel van 1 op 1 begeleiding, heb ik een mooi online aanbod waarbij je zelf aan de slag kunt gaan met mijn ondersteuning en geef ik regelmatig workshops en voorlichtingen.

Benieuwd naar welke scholingen, congressen en symposia ik de afgelopen jaren heb gevolgd? Klik dan hier.

Fun Facts!
  • Je wilt niet weten hoe vaak ik te horen krijg: maar je bent helemaal niet Flink… omdat mijn achternaam Flink is.
  • Mijn lievelingseten is lasagne en chocolade!
  • Ik hou heel erg van reizen; vooral als er veel dieren en natuur is ben ik dolgelukkig.
  • Ik ben dol op fotograferen en fotografie.
  • Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn; tekenen, verven, knutselen - heerlijk! Als klein meisje kon je me aan een knutseltafel zetten en hoorde je uren niks van me weer. Nu zet ik mijn creativiteit vaak in voor leuke traktatie ideeën (kijk eens op mijn Instagram!) 

  • Ik heb een lachende watermeloen als mijn logo, ik wordt er vrolijk van en het is een hele goede gespreksstarter met de kinderen die ik mag begeleiden. .Genoeg over mij, ik ben benieuwd wie jij bent!

Super leuk dat je het verhaal over mij hebt gelezen, maar nu ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar wie jij bent!

Ik zou het leuk vinden dat je ook wat fun facts kan delen met me als je bij me in de praktijk komt!

 

Denk je, dat klinkt als iemand die mij goed kan helpen bij mijn hulpvraag rondom voeding?

Ben je opzoek naar een goede, enthousiaste en lieve kinderdiëtist?

 

Neem dan contact met mij op: info@dietistdominique.nl met je vraag of vul het contactformulier in, binnen 24 uur ontvang je van mij een reactie.

 

Ik kijk er naar uit om jou en je gezin te leren kennen en te mogen helpen!

Contactformulier