Zelf een groentespread maken? Zo doe je dat!
Gek op spreads en wil je zelf een groentespread maken?
Met deze gemakkelijke recepten ben je zo klaar!De recepten bevatten naast groente en wat kruiden, weinig andere toevoegingen.
Welke spread is jouw favoriet?
Zoete aardappel wortel spread
1 eetlepel olie
1 theelepel kerrie
½ theelepel gember
125 gram wortel
125 gram zoete aardappel
Bereidingswijze:
1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Snij de wortel en zoete aardappel in kleine blokjes.
3) Meng de olie met de gember en kerrie.
4) Besprenkel hiermee de wortel en zoete aardappel blokjes.
5) Rooster de blokjes ongeveer 10 minuten in de oven.
6) Pureer tot een glad mengsel en laat het even afkoelen.
Komkommer noten spread:
½ komkommer
150 ml Griekse Yoghurt
1 theelepel knoflook
30 gram walnoten
eventueel nog wat peper en zout
Bereidingswijze:
1) Met een grove rasp de komkommer raspen en laat deze uitlekken
2) Meng de komkommer, de knoflook met de Griekse yoghurt.
3) Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.
4) Hak de walnoten fijn en meng dit door het komkommer/yoghurt mengsel.
Courgette spread:
1 courgette
1 theelepel knoflook
2 eetlepels olie
2 theelepels limoensap
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
1) Snij de courgette in kleine stukjes.
2) Stop de courgette, knoflook, olijfolie en het limoensap in de blender en mix
het geheel tot een gladde spread.
3) Voeg eventueel nog wat peper en zout toe en mix het dan nog kort.
Hummus:
200 gram kikkererwten (1 klein blikje uit de supermarkt)
1,5 eetlepel Tahin
1 theelepel knoflook
1 eetlepel citroensap
¼ theelepel komijn gemalen
¼ theelepel peper en zout
¼ theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze:
1) Laat het blik kikkererwten goed uitleggen.
2) Stop de uitgelekte kikkererwten in een keukenmachine of blender.
3) Voeg de tahin, knoflook, citroensap, gemalen komijn, paprikapoeder en het
peper en zout toe.
4) Meng vervolgens alles fijn dat een glad mengsel.
Deze spreads zijn erg lekker op een cracker of een geroosterde boterham!