Wat zijn redenen om naar het voedingspatroon van jouw kind te kijken?

Drie redenen om eens goed naar het voedingspatroon van jouw kind te kijken:

Jouw zoon of dochter...

  • Is vaak moe en lijkt steeds minder energie te hebben.
  • Heeft weinig concentratie.
  • Heeft een ontzettend grote drang naar eten.
  • Heeft klachten, waarvan je denkt dat het door voeding kan komen.

Natuurlijk wil jij als ouder zijnde het allerbeste voor je kind! 

Ik kan me dan ook goed voorstellen dat met het groter wordende aanbod in de supermarkt en alle informatie over voeding en gezondheid, je niet altijd weet waar je goed aan doet. 

Het kan lastig zijn om te bepalen wat nou eigenlijk gezond is voor jouw kind. Zeker in een tijd waarin er zoveel verschillende meningen zijn over voeding, kan het voelen alsof je door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarnaast is het begrijpelijk dat je als ouder soms overweldigd wordt door de druk die er heerst om gezonde keuzes te maken voor je kind. Er ligt zoveel nadruk op het belang van gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Dit kan zorgen voor een gevoel van stress of schuldgevoel over of je wel de juiste keuzes maakt voor je kind.

Het is belangrijk te weten dat het maken van gezonde keuzes niet per se moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn. Kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken.

Een kind opvoeden met een gezond en gevarieerd voedingspatroon betekent niet dat je alle lekkere dingen moet verbieden of dat je altijd perfect moet zijn. Het gaat erom dat je bewuste keuzes maakt en je kind de tools geeft om gezonde gewoontes te ontwikkelen voor de rest van zijn of haar leven.

Wat jouw hulpvraag ook is, samen zorgen we voor het vertrouwen en de kennis die jou gaat helpen om jouw kind het allerbeste te kunnen geven om sterk en gezond op te groeien. 

Ik help jullie met een passend voedingsadvies en dit wordt ook nog eens vergoedt door je verzekeraar. Plan snel en gemakkelijk je afspraak in met mij via www.dietistdominique.nl/contact

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Liefs, Dominique
Kinderdiëtist

Alles over gezonde voeding? Volg @dietistdominique op Instagram.