Vakantiekilo’s


Wil je niet te veel vakantiekilo’s terug mee naar huis nemen? Met deze tips gaat jou dat lukken!

In mijn praktijk komt het veel voor dat na de vakantie cliënten zijn aangekomen. Natuurlijk komt niet iedereen aan in de vakantieperiode, maar het gebeurd wel veel. Tijdens de vakantie zijn veel mensen minder bezig met het gezonde eet- en bewegingspatroon. Er worden vaker terrasjes gepakt, meer wijntjes en biertjes gedronken en meer ijsjes gegeten… je herkent het vast wel!
Na de vakantie zitten vaak de broeken ook net wat strakker dan gewenst. 

Met deze tips lukt het ook jou op tijdens de vakantie niet te veel kilo’s aan te komen.

Regelmaat: 
Probeer ook op vakantie een normaal ritme te vinden van 3 keer per dag eten. Dus je ontbijt, lunch en het avondeten. Zo voorkom je dat je niet heel de dag aan het snacken bent. 

Let op met wat je neemt: 
Ook op vakantie is water een ideale dorstlesser, dus laat al die frisdranken en sapjes staan. Daarnaast is een stuk fruit natuurlijk een gezonder tussendoortje dan een zakje chips. Ook als je een ijsje gaat halen, dan scheelt het een hoop calorieën of je voor een waterijsje kiest of voor schepijs. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat je tijdens je vakantie helemaal niet van dat heerlijke schepijs van de Italiaan mag hebben. Maar probeer het niet elke keer te doen ;).

Blijf ook op vakantie, lekker bewegen: 
Er zijn veel activiteiten die je op vakantie kunt doen, die ook nog gezond zijn. Denk maar eens aan frisbeeën op het strand, surfen of fietsen.

Ga uiteten: 
Op vakantie gaat iedereen vaker uiteten en dit kan natuurlijk ook gewoon! Probeer alleen op de porties te letten en dat je niet alleen eten neemt wat gefrituurd is.

Waar probeer jij op te letten tijdens de vakantie? Je kunt je reactie onder dit bericht achter laten. Ik hoor het graag!

Voor nu wens ik je een hele fijne vakantie! En pak na de vakantie, gewoon je oude patroon weer op! 


beach-84533_960_720jpg