Sportdranken voor kinderen, goed of fout?

Afgelopen maandag begon mijn week met een het verzorgen van een leuke ouderochtend op een basisschool samen met de JOGG regisseur/beweegcoach in Schiedam.

Tijdens de voorlichting kwamen de sportdranken ter sprake, waarbij één moeder aangaf haar dochter een paar keer per week een klein flesje AA mee te geven, omdat ze dit zo lekker vindt.

Geef jij jouw kind wel eens een flesje AA? Of andere sportdrank?

Ze vroeg zich af of dit kwaad kon en welk ander drankje ze anders beter mee kon geven.

We zijn samen in gesprek gegaan om te kijken wat er in een flesje AA zit en vooral ook dat dit geen goede keuze is om meerdere keren per week aan haar dochter te geven.

Ze schrok van de hoeveelheid suikerklontjes in één flesje.

9e65b29b-75f3-4db1-85a8-243505f5fc1ejpg

Ze gaat nu aan de slag met siroop als tussenstap tot haar dochter beter water gaat drinken.

Mijn advies is om jouw kind zoveel mogelijk weg te houden van sportdranken. Kinderen die niet sporten maar wel sportdranken drinken, hebben een grotere kans op overgewicht. En voor kinderen die wel sporten, zijn sportdranken ook niet beter. De extra suikers en eiwitten in een sportdranken zijn voor kinderen eigenlijk gewoon overbodig. Geef je kind water of voor de afwisseling kokoswater of een verse jus. Verse jus bevat namelijk naast suiker ook vitamines en mineralen. Máár houd het dan ook bij een glaasje want voor alles geldt, de juiste balans.

Wil jij aan de slag met een gezondere leefstijl voor jouw kind maar vind je de stap naar een kinderdiëtist te groot?

Met het Flink Gezond programma krijg je een compleet en betaalbaar programma waarbij je alles leert over gezonde voeding, beweging en wat je kunt doen om het gewicht van jouw kind te stabiliseren. En dit allemaal vanuit het comfort van jullie eigen huis.

Lees er meer over via de volgende link: https://dietistdominique.nl/online-programmas/flink-gezond

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Liefs, Dominique
Kinderdiëtist


Alles over gezonde voeding? Volg @dietistdominique op Instagram.