#Recepten gebak en taarten

Avocado Cheese cake
Ingrediënten voor 14-16 stukjes

Voor de bodem:
200 gram dadels
150 gram pecannoten + extra om te garneren
50 gram geraspte kokos + extra om te garneren
Snuf zout

Voor de vulling:
Vruchtvlees van 4 avocado's
Sap van 4 limoenen
1 theelepel geraspte limoenschil
200 gram roomkaas
200 gram honing
150 ml kokosolie, gesmolten
Extra nodig:
Springvorm van 24 cm

Bereidingswijze:
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Maal voor de bodem de dadels met de noten, de geraspte kokos en het zout fijn in een blender. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm, duw goed aan met de bolle kant van een lepel en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
Pureer voor de vulling de avocado's met het limoensap en de -rasp, de kokosolie en een snuf zout tot een romig mengsel. Giet het mengsel in een bakvorm, dek af met een plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring. Bestrooi met de extra geraspte kokos en noten.

7573798219eb4593881aaf0ad75f238fjpg

Courgettecake
Ingrediënten voor 1 cake
1 courgette
125 g fijne havermout
125 g speltmeel
2 bananen
4 eieren
7 el honing
2 handjes walnoten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Was de courgette en rasp hem fijn. Voeg de havermout, speltmeel, de bananen, de eieren en de honing toe en meng tot een beslag. Hak ondertussen de walnoten grof. Roer vervolgens de courgetterasp en de grof gehakte walnoten door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in zo'n 60 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake even afkoelen, snijd hem in plakken en serveer!

06744c11cc16402884378ccfce09fafejpg37aaccc4a5e147fbbd34688874b2e241jpg

Havermout appel muffins
Ingrediënten voor 24 kleine muffins
250 gram havermout
1 tl bakpoeder
snufje zout
2 eetlepels gesmolten boter
480 ml halfvolle melk
1 ei
25 gram honing
1 appel
1 theelepel kaneel
40 gram rozijnen


Bereidingswijze:
Doe de ingrediënten; havermout, bakpoeder, kaneel, zout, boter, melk, ei en honing in een kom. Meng de ingrediënten goed door. Schil ondertussen de appel en snij deze in blokjes. Voeg de stukjes appel en de rozijnen toe aan het mengsel en spatel dit erdoor heen. 
Verdeel het mengsel over 24 kleine muffins vormpjes. 
Bak de muffins op 180 graden in 30 minuten gaar en goudbruin. 

43b3e353e800433c874454daf11dbdd9jpg