Recept: Mango - Tomaten soep

Deze Mango- Tomaten soep is weer wat anders dan een standaard groente of kippensoep! 

Ingrediënten voor 2 personen: 
330 gram tomaten 
1 stengel bleekselderij
1 takje oregano
1/2 mango
2 tl olijfolie extra vergine
1 tl appelazijn 
1 tl zout 
peper
20 gram pijnboompitten 
5 gram knoflook 

Bereidingswijze:
Spoel de tomaten, bleekselderij en oregano af en laat ze uitlekken. Schil de mango, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het grof in blokjes. Snijd ook de bleekselderij en tomaten grof in blokjes en verwijder de steelaanzetjes. 
Pureer de groenten, oreganoblaadjes, olijfolie, appelazijn en 200 ml water met een staafmixer. Voeg de peper en zout naar smaak toe. 
Verdeel de soep over de soepkommen en bestrooi met pijnboompitten en de knoflook. 

Eetsmakelijk! 

(uit het boek Groentespaghetti & Rauwkost, originele ideeën voor verse groentegerechten) 
mango-1218129_960_720png