Kan je een pizza gezond maken?

Tijd voor pizza! Maar kan je een pizza ook gezond maken? 

Kan jij ook zo genieten van een pizza in het weekend? Wanneer ik zelf een pizza eet, maak ik het bijna altijd zelf. Dit doe ik omdat ik anders last van mijn darmen krijg, en met een zelfgemaakte pizza niet.  Daarnaast zijn pizza’s superlekker, maar niet de gezondste keuze. Met deze tips kan je een zelfgemaakte pizza net wat gezonder maken.

Wil jij uitproberen of een zelfgemaakte pizza net zo lekker is als degene die je bestelt?

1. De pizzabodem
Wist je dat je van bloemkool of broccoli een heerlijke pizzabodem kan maken? Het deeg van een normale pizza is gemaakt van wit deeg en vult enorm, terwijl je lijf er een suikerdip van krijgt.
Bekijk hier in een filmpje hoe je een bloemkoolbodem kunt maken: https://www.youtube.com/watch?v=vXbEVZS_4mc

2. De topping
Wat is een pizza zonder tomatensaus? Je kunt hiervoor tomatenpuree gebruiken.
Verder qua topping kan je natuurlijk toevoegen wat je zelf lekker vindt! Zelf vind ik het lekker om er courgette, aubergine, paprika en ananas erop doen.
Je kunt natuurlijk ook nog iets van vlees/kip/vis toevoegen. Tonijn of gerookte kipfilet zijn mijn favorieten, en dan niet allebei tegelijk natuurlijk!

3. Kaas!
Wanneer je al kaas hebt gebruikt voor de bodem, probeer dan niet meer te veel kaas toe te voegen op de pizza. Wil je toch kaas toevoegen? Kies dan voor een minder vette soort, zoals 30+ geraspte kaas, hüttenkäse, mozzarella of verse geitenkaas.

4. Kruiden
Wil je nog wat extra smaak aan je pizza toevoegen?
Oregano of Italiaanse kruiden gaan heel goed op een pizza. 


Nu ben ik benieuwd of jij wel eens zelf pizza maakt? Zoja, wat is dan je favoriet?