Help! Mijn kind wordt steeds zwaarder.

Het is een hulpvraag die ik de afgelopen maand vaak in mijn mailbox heb binnengekregen. 70% van de kinderen die ik zie in mijn praktijk struggelen met een stijgend gewicht.

''Onze dochter heeft een beetje overgewicht, ongeveer vanaf haar 5e. We hebben haar voedingspatroon aangepast, maar het lukt niet om er wat gewicht af te krijgen. We zien ook wel een relatie met gebrek aan beweging, ook aan die kant motiveren we haar. Zo krijgt ze naar school al een jaar alleen groente en fruit als ontbijt en tussendoortje op school, en beweegt een beetje, maar het resultaat is onvoldoende. We kunnen dus wel wat hulp gebruiken en we zouden graag advies van jou willen, evt. met een menu en/of richtlijn voor beweging waar we wat houvast aan hebben.''

Het stabiliseren van het stijgende gewicht en werken naar een gezonder gewicht, kan moeilijk zijn, maar het is niet onmogelijk. Wel is het zo, hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt.

Samen met ouders en het kind ga ik voor een gezonde leefstijl en groeien naar een gezonder gewicht. Zonder beperkingen en zonder dieet.

In mijn gratis masterclass vertel ik je de meest voorkomende oorzaken en gevolgen van het stijgende gewicht, maar we gaan ook vooral praktisch kijken naar wat is nu gezonde voeding voor jouw kind en welke eerste stappen kan je zelf al gaan nemen.

De masterclass is gratis te volgen en er is een replay beschikbaar. Heb jij hem al gekeken? Doe het snel via: https://dietistdominique.nl/gratis/gratis-masterclass

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Liefs, Dominique
Kinderdiëtist


Alles over vingerlikkende gezonde voeding? Volg @dietistdominique op Instagram.