Gezonde en voedzame producten voor het hele gezin

Hoe zorg je ervoor dat je met gezonde en voedzame producten thuis komt voor het hele gezin?

Een goed begin is het lezen van een etiket. Alle producten in de supermarkt hebben zo’n etiket. Hierop kun je lezen wat erin het product zit en checken of het product een goede keuze is of dat het alleen zo lijkt.

Maar hoe lees je zo’n etiket? Op een verpakking staat heel veel informatie.

Wanneer je een etiket gaat lezen, is het goed om naar drie dingen te kijken. De product beschrijving, de ingrediënten en het voedingswaardetabel. De ingrediënten hebben altijd een verplichte volgorde. Wat vooraan staat, zit er het meest in. Je vindt het overzicht meestal aan de zijkant of achterkant van het product.

Vervolgens kijken we naar de voedingswaardetabel, hierin vind je bijvoorbeeld de eiwitten, vetten, suikers en koolhydraten die in het product zitten.

Om te zien of het product een goede keuze is, vergelijk het eens met een product uit hetzelfde schap met dezelfde hoeveelheid.

Meer weten over hoe je kunt aflezen wat er in een product zit? Hoe je producten kunt vergelijken en hoe je kunt zien of de producten aan de criteria voldoen voor een gezonde en bewuste keuze?

Volg dan de masterclass etiket lezen. Hierin wordt dit helemaal duidelijk, zodat je niet meer onnodig lang producten hoeft te vergelijken in de winkel.

Dankzij deze masterclass kun jij straks moeiteloos gezonde en voedzame keuzes maken tijdens je boodschappen - ongeacht het grote aanbod.

Wat je krijgt bij deze masterclass: 

 • Richtlijnen voor de voedingswaarde per productgroep, zodat je eenvoudig kan checken of het een gezonde keuze is
 • Je krijgt praktische tips over hoe jij o.a. gezonde keuzes kan maken voor ontbijtgranen, beleg en snacks.
 • Je leert hoe je gemakkelijk de ingrediënten en het voedingswaardetabel kan ontcijferen.
 • BONUS: Kaartje met de belangrijkste richtlijnen die je helpen met het maken van een gezonde en voedzame keuze - eenvoudig op te slaan op je telefoon, zodat je deze altijd bij de hand hebt.

  Meer weten? Lees er meer over via: https://dietistdominique.nl/online-programmas/masterclass-etiket-lezen Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

  Liefs, Dominique
  Kinderdiëtist

  Alles over gezonde voeding? Volg @dietistdominique op Instagram.