Ga aan de slag met deze heerlijke regenboogpannenkoeken!

Recept regenboogpannenkoeken

Het basisrecept voor de pannenkoeken:
250 gram tarwebloem
500 ml halfvolle melk 
2 eieren
boter om in te pakken


Het basisrecept maak je dor de 250 gram tarwebloem, met de 500 ml halfvolle melk en de 2 eieren te mengen tot een glad beslag.

Het recept voor de regenboogpannenkoeken:
Groene: 50 gram spinazie (vers of diepvries)
Gele: 2 theelepels Kurkuma
Rode: 50 gram (diepvries) fruit 
* Wanneer je liever geen stukjes in je pannenkoek hebt, dan kan voor 50 gram aardbeien bijvoorbeeld kiezen. 

Het basisrecept heb je nu al klaar gemaakt, dus we gaan deze nu verdelen in 3 kommen, zodat we de regenboogpannenkoeken kunnen gaan maken.

1) Voeg in kom 1 de 50 gram spinazie toe en meng dit tot een glad beslag.
Wanneer je net als mij voor de diepvriesspinazie kiest, dan is het wel belangrijk om deze van te voren te laten ontdooien, anders is het nog te hard om er een zacht beslag van te kunnen maken.
2) Voeg in kom 2 de 2 theelepels kurkuma toe en meng dit ook tot een glad beslag.
3) Voeg in kom 3 de 50 gram (diepvries) fruit toe en meng dit ook tot glad beslag.
4) Verwarm in de koekenpan 1 eetlepel bakboter. Bak nu eerst de groene pannenkoeken, dan de gele en dan nog de rode. 
Je kunt de pannenkoeken eventueel warm houden door een pannetje met een klein laagje water op het vuur te zetten met hierop een bord. Dan kan je de pannenkoeken opstapelen en blijven ze warm. 



87a218b6-2463-4081-ab8a-61246840df07jpg