Barbecueën zonder schuldgevoel

Altijd gezellig een barbecue! En vooral ook lekker, maar je krijgt al wel makkelijk meer calorieën binnen dan je denkt. Dus heb je de komende weken meerdere barbecues op de planning staan en wil je het toch gezond houden?

Ga dan aan de slag met deze tips:
- Kies voor veel groenten. Groente spiesen vind ik zelf echt heerlijk op de BBQ! Denk hierbij aan spiesen van paprika, ui, tomaat of wat dacht je van schijfjes courgette? Je kunt deze zelf goed op smaak maken met kruiden.
- Zet een heerlijke salade op tafel, zodat je tijdens het wachten niet alleen stokbrood of friet zit te snaaien.
- Kies voor mager vlees, geschikt voor op de BBQ zijn: kipfilet, kalkoen, biefstuk of runderlapjes.
- Vis is ook een aanrader voor op de BBQ.
- Maak zelf je sauzen en dit hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Je hebt al een heerlijke (dip) saus door wat kwark/yoghurt met knoflook of pesto te mengen.
- Neem je normaal gesproken één bord tijdens het eten? Doe dit dan ook tijdens het barbecueën. Vul 1 keer je bord goed met verschillende groenten, wat kleine stukjes vlees of vis en eventueel wat stokbrood. Probeer ook niet te veel sauzen te nemen.
- Let op je drinken. Tijdens het barbecueën zitten we veel langer aan tafel dan wanneer we een normale warme maaltijd eten. Ongemerkt drink je daardoor ook meer. Wanneer je dan aan de alcohol, frisdrank of sapjes zit dan krijg je veel onnodige calorieën binnen. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat je helemaal niks mag. Maar beperk het tot 1 of 2 glazen en stap daarna over op het water.

Wanneer je de vele extraatjes, zoals de friet, de sauzen, de slaatjes en de alcohol/frisdranken zoveel mogelijk beperkt, kan je zonder schuldgevoel gewoon barbecueën.