5 tips voor gezonde tussendoortjes kinderen

5 tips voor gezonde tussendoortjes kinderen

Ik heb honger!!! Heeft jouw kind als hij/zij uit school komt ook zoveel trek?

Vind je het lastig om te bepalen wat een gezond tussendoortje is, omdat er zoveel te koop is in de supermarkt? En je niet goed weet hoe groot een tussendoortje in de middag kan zijn?

Veel tussendoortjes bevatten veel calorieën, zout en suiker en zijn te groot. De grote van het tussendoortje is ook afhankelijk van hoe laat jullie gaan avondeten, maar ook of er na school gelijk gesport gaat worden.

Om je helpen te kiezen met een gezond tussendoortje, heb ik 5 tips voor je.

Tip 1 --> Extra groente
Groente als tussendoortje, zoals tomaatjes, komkommer, wortel of paprika is een goed tussendoortje. Daarnaast krijgt jouw zoon/dochter, gelijk wat meer groente binnen. 

Tip 2 --> Een stuk fruit 
Zeker een aanrader als het koekdag was op school. Dan is het tussendoortje in de middag een goed moment om fruit te eten.

Tip 3 --> Wat ongezouten noten
Noten zijn een lekker en voedzaam tussendoortje. Wel de ongezouten versie.

Tip 4 --> Zet thuis een gezonde monkey platter klaar.
Zo kan jouw zoon/dochter zelf kiezen wat ze willen eten. Op de website staat een #blog over hoe een gezonde monkey platter eruit kan zien!

Tip 5 --> Tussendoortje voor onderweg?
Moeten jullie van de ene plek gelijk door na de andere plek, waardoor een stuk fruit of een cracker lastig is als tussendoortje?
Denk dan eens aan een klein zakje gedroogd fruit van Bear of de matties van Tantetoos Suikerloos als tussendoortje of bijvoorbeeld de slurp soep van Spoony.



Gezonde tussendoortjes kinderenjpg