4 x inspiratie voor zelfgemaakte soep
Zelf soep maken? Laat je inspireren door deze lekkere #recepten!
Niet alleen doet soep het goed bij kinderen , maar ook bij ouders! Begrijpelijk, want een soep is zó gemaakt, je kunt eindeloos variëren en een goed gevulde soep is heel voedzaam. Daarnaast is soep ook een ideale manier om ze meer groenten te laten eten.
Daarnaast is soep één van de gerechten die ook makkelijk zijn om samen met kinderen te maken. Kinderen vinden het vaak erg leuk als ze jou mogen helpen in de keuken. Want het wassen van groente en de ingrediënten in de pan doen, is al heel leuk voor de kleintjes.
Kidsproof soep recepten:
- Pompoensoep
- Tomatensoep
- Paprika-abrikozen soep
- Mango-tomaat soep
Tip: De soepstengels biet van Spoony!
Pompoensoep
Tomatensoep:
Voor 4 kommen soep heb je nodig:
1 aardappel
1 wortel
1 ui
1 prei
500 gram tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1 L kippenbouillon
Peper
Olijfolie
Zo maak je de soep:
Stap 1) Was alle groenten.
Stap 2) Snij de tomaten in stukken.
Stap 3) Pel en snipper de ui fijn.
Stap 4) Snij het witte van de prei in stukken.
Stap 5) Schil de wortel en snij in blokjes.
Stap 6) Schil de aardappel en snij in blokjes.
Stap 7) Fruit de ui in de pan kort tot deze glazig is. Voeg vervolgens de aardappel, wortel, prei en tomaten toe. Laat een paar minuten stoven.
Stap 8) Voeg de kippenbouillon toe. Kruid met peper na smaak. Laat het in zijn geheel 15 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 9) Roer de tomatenpuree er door en kruid eventueel nog met wat peper.
Stap 10) Serveer en eetsmakelijk!
Mango-tomaat soep:
Voor 4 kommen soep heb je nodig:
660 gram tomaten
2 stengels bleekselderij
1 takje oregano
1 mango
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels appelazijn
1 theelepel zout
Peper
20 gram pijnboompitten
1 klein teentje knoflook
400 ml water
Zo maak je de soep:
Stap 1) Spoel de tomaten, bleekselderij en oregano af en laat ze uitlekken
Stap 2) Schil de mango, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het grof in blokjes.
Stap 3) Snijd ook de bleekselderij en tomaten grof in blokjes en verwijder de steelaanzetjes.
Stap 4) Pureer de groenten, oreganoblaadjes, knoflook, olijfolie, appelazijn en 400 ml water met een staafmixer.
Stap 5) Voeg de peper en zout naar smaak toe.
Stap 6) Verdeel de soep over de soepkommen en bestrooi met pijnboompitten.
Paprika-abrikozen soep:
Voor 4 kommen soep heb je nodig:
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
3 kleuren paprika’s
75 gr. gedroogde abrikozen
500 ml. groentebouillon
Zo maak je de soep:
Stap 1) Snijd de paprika en halveer de abrikozen.
Stap 2) Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie.
Stap 3) Bak de paprika en abrikozen kort mee.
Stap 4) Voeg de groentebouillon toe.
Stap 5) Kook tot de paprika gaar is en de abrikozen zacht zijn.
Stap 6) Pureer de soep met een staafmixer of blender.
Niet alleen doet soep het goed bij kinderen , maar ook bij ouders! Begrijpelijk, want een soep is zó gemaakt, je kunt eindeloos variëren en een goed gevulde soep is heel voedzaam. Daarnaast is soep ook een ideale manier om ze meer groenten te laten eten.
Daarnaast is soep één van de gerechten die ook makkelijk zijn om samen met kinderen te maken. Kinderen vinden het vaak erg leuk als ze jou mogen helpen in de keuken. Want het wassen van groente en de ingrediënten in de pan doen, is al heel leuk voor de kleintjes.
Kidsproof soep recepten:
- Pompoensoep
- Tomatensoep
- Paprika-abrikozen soep
- Mango-tomaat soep
Tip: De soepstengels biet van Spoony!
Pompoensoep
Voor 4 kommen soep heb je nodig:
800 ml water
450 gram pompoenblokjes
2 tomaten
1 ui
100 ml kokosmelk
1 blokje groentebouillon
1 eetlepel olijfolie
800 ml water
450 gram pompoenblokjes
2 tomaten
1 ui
100 ml kokosmelk
1 blokje groentebouillon
1 eetlepel olijfolie
Zo maak je de soep:
Stap 1) Verhit in de pan op laag vuur de olie en voeg de pompoenblokjes toe.
Stap 2) Snipper de ui.
Stap 3) Was de tomaten en snij deze in blokjes.
Stap 4) Voeg de ui en tomaten toe aan de pan.
Stap 5) Bak dit ongeveer 2 minuten en giet de 800 ml water erbij.
Stap 6) Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook.
Stap 7) Laat alles nu op klein vuur ongeveer 30 minuten koken.
Stap 8) Pureer alles tot een gladde soep.
Stap 9) Voeg de 100 ml kokosmelk toe en mix alles nog een keer.
Stap 10) Zet het geheel nog 2 minuten op het vuur en serveer.
Stap 1) Verhit in de pan op laag vuur de olie en voeg de pompoenblokjes toe.
Stap 2) Snipper de ui.
Stap 3) Was de tomaten en snij deze in blokjes.
Stap 4) Voeg de ui en tomaten toe aan de pan.
Stap 5) Bak dit ongeveer 2 minuten en giet de 800 ml water erbij.
Stap 6) Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook.
Stap 7) Laat alles nu op klein vuur ongeveer 30 minuten koken.
Stap 8) Pureer alles tot een gladde soep.
Stap 9) Voeg de 100 ml kokosmelk toe en mix alles nog een keer.
Stap 10) Zet het geheel nog 2 minuten op het vuur en serveer.
Tomatensoep:
Voor 4 kommen soep heb je nodig:
1 aardappel
1 wortel
1 ui
1 prei
500 gram tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1 L kippenbouillon
Peper
Olijfolie
Zo maak je de soep:
Stap 1) Was alle groenten.
Stap 2) Snij de tomaten in stukken.
Stap 3) Pel en snipper de ui fijn.
Stap 4) Snij het witte van de prei in stukken.
Stap 5) Schil de wortel en snij in blokjes.
Stap 6) Schil de aardappel en snij in blokjes.
Stap 7) Fruit de ui in de pan kort tot deze glazig is. Voeg vervolgens de aardappel, wortel, prei en tomaten toe. Laat een paar minuten stoven.
Stap 8) Voeg de kippenbouillon toe. Kruid met peper na smaak. Laat het in zijn geheel 15 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 9) Roer de tomatenpuree er door en kruid eventueel nog met wat peper.
Stap 10) Serveer en eetsmakelijk!
Mango-tomaat soep:
Voor 4 kommen soep heb je nodig:
660 gram tomaten
2 stengels bleekselderij
1 takje oregano
1 mango
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels appelazijn
1 theelepel zout
Peper
20 gram pijnboompitten
1 klein teentje knoflook
400 ml water
Zo maak je de soep:
Stap 1) Spoel de tomaten, bleekselderij en oregano af en laat ze uitlekken
Stap 2) Schil de mango, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het grof in blokjes.
Stap 3) Snijd ook de bleekselderij en tomaten grof in blokjes en verwijder de steelaanzetjes.
Stap 4) Pureer de groenten, oreganoblaadjes, knoflook, olijfolie, appelazijn en 400 ml water met een staafmixer.
Stap 5) Voeg de peper en zout naar smaak toe.
Stap 6) Verdeel de soep over de soepkommen en bestrooi met pijnboompitten.
Paprika-abrikozen soep:
Voor 4 kommen soep heb je nodig:
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
3 kleuren paprika’s
75 gr. gedroogde abrikozen
500 ml. groentebouillon
Zo maak je de soep:
Stap 1) Snijd de paprika en halveer de abrikozen.
Stap 2) Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie.
Stap 3) Bak de paprika en abrikozen kort mee.
Stap 4) Voeg de groentebouillon toe.
Stap 5) Kook tot de paprika gaar is en de abrikozen zacht zijn.
Stap 6) Pureer de soep met een staafmixer of blender.
