Bariatrische chirurgie

 

Het doel van een bariatrische ingreep is om het gewicht te verminderen. Hier zijn verschillende methoden voor, die met elkaar gemeen hebben dat de voedselopname wordt beperkt en de spijsvertering wijzigt.

Achtergrondinformatie over voeding is zeer belangrijk bij het vormen van een goed en evenwichtig eetpatroon voor en na een operatie.

Tijdens de begeleiding wordt er aandacht besteedt aan de persoonlijke eetgewoontes en hoe deze kunnen worden omgezet in een patroon wat gezond is en goed vol is te houden.

 

Voorafgaande de operatie is dieetbegeleiding vaak nodig. Dit wordt voor een deel gedaan vanuit de instantie/ziekenhuis en deels door een diëtist uit de eerste lijn. Vaak is 6 maanden begeleiding van een diëtist uit de eerste lijn één van de eisen om toe te worden gelaten tot het traject.

 

Hoe beter je bent voorbereid en hoe beter jouw voedingstoestand is vóór de operatie, hoe sneller en gemakkelijker je na de ingreep herstelt.

 

Diëtist Dominique werkt samen met diëtistenpraktijk Motivit. en sinds kort wordt vanuit de praktijk begeleiding aangeboden aan de cliënten die een maagverkleining willen ondergaan of inmiddels de maagverkleining hebben gehad. Dit wordt op alle locaties aangeboden.

 

Gevolgde scholingen, congressen en symposia

Scholingen:

2017 E-learning Bariatrie: pre-operatief en postoperatief Voeding en Visie

2018 E-learning module Bariatrische chirurgie VoedingsOnline

Bezoek mij

Noordvest 20a

3111 PH Schiedam

Mail mij

info@dietistdominique.nl

Bel mij

06-40868849